- Aquesta pestanya està sel·leccionada
- Accedeix al contingut de la pestanya
- Accedeix al contingut de la pestanya
- Accedeix al contingut de la pestanya
- AvuiAquesta pestanya està sel·leccionada
- dl 20Accedeix al contingut de la pestanya
- dt 21Accedeix al contingut de la pestanya
- dc 22Accedeix al contingut de la pestanya
- dj 23Accedeix al contingut de la pestanya
- dv 24Accedeix al contingut de la pestanya
- ds 25Accedeix al contingut de la pestanya
- dg 26Accedeix al contingut de la pestanya
- dl 27Accedeix al contingut de la pestanya
- dt 28Accedeix al contingut de la pestanya
Informació, entreteniment i molt més a “El suplement”, que t’acompanya amb tot l'esperit del cap de setmana. Realitza: Roger Escapa.
Al restaurant caníbal fem una immersió en el món desconegut de l'aigua mineral natural: descobrim com es regula l'extracció d'aigua mineral natural, si es considera un bé públic o privat, perquè les restriccions per la sequera no han afectat aquesta activitat i quin és l'estat dels aqüífers a Catalunya. Anem a Arbúcies, a La Selva, a l'àrea del Montseny-Guilleries, on es concentren les instal·lacions de la majoria de marques d'aigua mineral natural de Catalunya, i parlem amb Carles Lumeras, president de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, mentre observem l'activitat d'una planta envasadora. També coneixem el punt de vista de Xavier Civit, president de l'Associació Catalana d'Envasadors d'Aigua i d'Enric Vázquez, hidrogeòleg i sotsdirector de l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA), del CSIC, el Consell Superior d'Investigacions Científiques.
Visita el restaurant caníbal Inés Butrón, escriptora i divulgadora de la història de la cuina, que reivindica la figura de l'enyorat Llorenç Torrado, realitzador del programa "De boca a boca" a Catalunya Ràdio del 1988 al 1997 i col·laborador habitual a TV3 fins la seva mort el 2007, un gastrònom apassionat dels mercats i de la cuina mediterrània amb una manera d'entendre la cuina que continua vigent.
I torna el Nyap o top?, amb Gerard Jubany, l'espai en què decidim si un producte és una genialitat amagada als prestatges dels supermercats o bé és un desastre. Aquesta vegada, enredem Tortell Poltrona, fundador del Circ Cric i de Pallassos sense fronteres, per tastar una beguda energètica de nata i maduixa. Serà nyap o top?
Repassem l'actualitat de la setmana, descobrim la frase caçada al vol en un restaurant del Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat de La Dolçeta, de Lleida: uns cargols fets a la manera tradicional.El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori.
Capítol 1106. La guerra d'Oman. Entre 1963 i 1975, el Sultanat d'Oman va ser l'escenari d'un dels conflictes més oblidats de la Guerra Freda, tot i que per raons geo-estratègiques va ser tan o més important que la guerra del Vietnam. Les forces armades del sultà, assessorades de ben a prop pels britànics, van enfrontar-se a una guerrilla separatista que va anar evolucionant cap a posicions marxistes. Es coneix com la Guerra d'Oman, o també la guerra de Dhofar, el nom de la província muntanyosa del sud del territori on tenia la base aquesta guerrilla. En un context de postguerra, va ser un dels pocs casos en què una potència occidental va aconseguir dirigir amb èxit la contra-insurgència en un país de l'Orient Pròxim, encara que fos des de l'ombra. En parlem amb Josep Maria Solé i Sabaté, historiador i Jordi Llaonart, arabista i periodista. Ha viscut 8 anys al Pròxim Orient, sis d'ells com a corresponsal. Autor del llibre "Per entendre l'Iraq" i del blog "Interpretant el món àrab i l'Islam".
Benvinguts al temple esportiu dels caps de setmana! Això és el "Tot gira"! Realitza: David Clupés.
L’orquestra de “LaTdT” segueix el Barça allà on vagi, amb Ricard Torquemada a la direcció i Bernat Soler a la narració. Quatre hores per acostar als oients tot el que necessiten saber.
38 anys d’ànima de Sopa de Cabra liderats per Gerard Quintana. El “Revolució 4.0”, el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, diumenge entrevista el grup de música Sopa de Cabra i la cantant Beth, que han gravat junts la cançó “Temps de sega”, que forma part del nou treball discogràfic del disc gironí “Ànima”, en què col·laboren amb diversos artistes. Gerard Quintana i Josep Thió, dels Sopa de Cabra, i Beth expliquem com va sorgir aquesta col·laboració i reflexionen també sobre el paper dels mitjans de comunicació, la tecnologia i la complexitat del moment actual, tal com fan també en un videopòdcast que han gravat arran de l’enregistrament de la cançó. Entrevistem Jonathan Escobar, CEO d'Actio Global, i Rosa María Carabel, CEO del Grup Eroski, sobre lideratge femení i els bons resultats econòmics de l'empresa. A “Xerpa 4.0”, descobrim la teoria dels solcs i com pot transformar la nostra gestió emocional. Acabem el programa amb NTT Data i la seva plataforma de micromecenatge Teaming, que dona suport a iniciatives solidàries.
“El club de la mitjanit” manté viva la flama de la nit esportiva de Catalunya Ràdio cada diumenge a les 23 h. Realitza: Xavi Campos.
I si deixessis de donar excuses?
Per què donem excuses per no fer el que realment no volem fer? Hauríem de ser més honestos amb els altres i amb nosaltres mateixos. Ens ensenyen com fer-ho la coach Míriam Subirana, l'especialista en relacions interpersonals Ferran Ramon-Cortès i l’experta en comunicació no violenta Irene Glatz. També ens hi fa un apunt la psicòloga, coach i formadora Carme Brit. I acabem amb l’espai de Sergi Torres.“La nit dels ignorants 3.0” arriba a la 37a temporada, 14a sota la direcció i presentació de Xavier Solà. Un clàssic modern, sinònim de coneixement i companyia, i en un excel·lent estat de forma.
Capítol 1106. La guerra d'Oman. Entre 1963 i 1975, el Sultanat d'Oman va ser l'escenari d'un dels conflictes més oblidats de la Guerra Freda, tot i que per raons geo-estratègiques va ser tan o més important que la guerra del Vietnam. Les forces armades del sultà, assessorades de ben a prop pels britànics, van enfrontar-se a una guerrilla separatista que va anar evolucionant cap a posicions marxistes. Es coneix com la Guerra d'Oman, o també la guerra de Dhofar, el nom de la província muntanyosa del sud del territori on tenia la base aquesta guerrilla. En un context de postguerra, va ser un dels pocs casos en què una potència occidental va aconseguir dirigir amb èxit la contra-insurgència en un país de l'Orient Pròxim, encara que fos des de l'ombra. En parlem amb Josep Maria Solé i Sabaté, historiador i Jordi Llaonart, arabista i periodista. Ha viscut 8 anys al Pròxim Orient, sis d'ells com a corresponsal. Autor del llibre "Per entendre l'Iraq" i del blog "Interpretant el món àrab i l'Islam".
Visitem el restaurant Espai Puntal, del barri de la Ribera de Barcelona, per compartir taula amb la periodista i escriptora mexicana Ana Luisa Islas. Amb ella parlem de dos conceptes que ens conviden a reflexionar: l'apropiació cultural al món de la cuina i la descolonització culinària. Del tex-mex a la paella mexicana. Són algunes qüestions que toca a l'assaig "Mejor oler a mar" que publica l'editorial Col and Col.
Carme Gasull ens descobreix la singular història del pastís de formatge: des de l'antiga Grècia a Nova York. Parlem amb l'autor del millor pastís de formatge català 2024: el pastisser Pau Carranza, de la pastisseria Larrosa de Flix, a la Ribera d'Ebre; i amb el formatger que ha elaborat el formatge amb què Pau Carranza ha fet el seu pastís: Julio Manero, de la formatgeria Serra del Tormo, de la Torre de l'Espanyol, també a la Ribera de l'Ebre.
Arturo Puente dissecciona l'imperi del pernil que ha creat Enrique Tomás, amb 1.200 treballadors, 150 punts de venda arreu del món i més de 100 milions d'euros de facturació, en part, gràcies a l'encert de les barres de degustació. Segueix la trajectòria del seu fundador, Enrique Tomás, patrocinador oficial de Mojinos Escocíos i amic de David Bisbal.
Repassem l'actualitat de la setmana; descobrim la frase caçada al vol en un restaurant del Salvador Garcia-Arbós; fem gana amb l'especialitat del restaurant El Cairat, de Falset, al Priorat, i ens apuntem a la Fira de Vi de Falset que es fa aquest cap de setmana.“El club de la mitjanit” manté viva la flama de la nit esportiva de Catalunya Ràdio cada diumenge a les 23 h. Realitza: Xavi Campos.